PSD își asumă trecutul

PSD condamnă comunismul

Dreapta politică vrea să facă un capital politic din unele drame ale istoriei pentru care noi, cei de azi, nu suntem vinovaţi, dar care au produs tragedii și victime. Nu am avut curajul să condamnăm crimele dictaturii comuniste. Nu ne-am asumat unele greșeli făcute în primii ani de după Revoluţie, cum ar fi violenţele din Piaţa Universităţii, tratamentul politic aplicat unor supravieţuitori ai Rezistenţei Anticomuniste sau unor victime ale dictaturii poate nu a avut moderaţia, respectul și deferenţa cu care trebuiau trataţi acei oameni. Împăcarea naţională este un obiectiv pentru care merită să le cerem iertare, chiar dacă nu noi, cei care sunt astăzi aici, suntem vinovaţi. A cere iertare este un gest moral fundamental al despărţirii de un trecut care ne mai urmărește și astăzi. Să cerem iertare României și românilor pentru că nu am făcut acest gest până acum.

Reîntoarcerea în Transilvania

PSD a făcut greșeli politice, erori de strategie, de personal și de evaluare, chiar am făcut și gafe în relaţiile cu oameni și cu instituţii. PSD a pierdut electoratul Transilvaniei prin mesaje neinspirate, prin alianţe pripite cu partide etnice sau radicale. Nu a existat o strategie și o ofertă politică adaptată acestei regiuni. Transilvania este importantă pentru PSD. Pe lângă autostrada care să lege Transilvania de restul țării, construim și o punte politică și sufletească.

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE